Αμπέλι
[Vitis vinifera]
Το αμπέλι, είτε καλλιεργείται για την παραγωγή κρασιού είτε για επιτραπέζια σταφύλια, είναι σημαντικό να διαθέτει εξαιρετική ποιότητα. Η εμφάνιση στο οινοποιήσιμο σταφύλι δεν είναι και τόσο σημαντική όσο το περιεχόμενό του σε σάκχαρα, οξέα και αρωματικές ύλες. Και οι δύο παράγοντες όμως είναι εξίσου καθοριστικοί για την επιτυχή πώληση των επιτραπέζιων σταφυλιών.
Ποιοτικά προϊόντα για ποιοτικό αμπέλι
Ένα όμορφο τσαμπί σταφύλι είναι πολύ ελκυστικό. Χωρίς όμως την αρμονία σακχάρων και οξέων, το σταφύλι δεν είναι ποιοτικό και γευστικό. Σε κάθε περίπτωση, αναφερόμαστε στο ίδιο θέμα: την ποιότητα.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των σταφυλιών είναι οι εξής:
- Κλιματολογικές συνθήκες
- Η επιλογή του χωραφιού (ποιότητα του εδάφους, έκθεση)
- Οι τεχνικές βελτίωσης και η επιλογή ποικιλιών σύμφωνα με τους κλιματολογικούς παράγοντες
- Ποιότητα φυτευτικού υλικού
- Θρέψη
- Γεωργικά μηχανήματα (συντήρηση του εδάφους, κλάδεμα, οικολογικές επεμβάσεις)
- Προστασία από ασθένειες, παράσιτα και ζιζάνια
Οτιδήποτε επενδύεται ή υλοποιείται στο αμπέλι έχει αντίκτυπο στο τελικό προϊόν. Στη BASF δεν τίθεται κανένας συμβιβασμός ως προς την ποιότητα και ότι η προστασία είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό, διαθέτει προϊόντα ύψιστης ποιότητας στο portfolio της.